(εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Βασίλη Στάμο) να παρευρεθούμε σε μια μοναδική όσο και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, του Γιώργου Αρβανίτη.

Ο Γιώργος Αρβανίτης υπήρξε, ένας από τους μόνιμους συνεργάτες του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε μεγάλες επιτυχίες του, όπως ο μελισσοκόμος, το βλέμμα του Οδυσσέα, ο θίασος και πολλές άλλες. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει βραβευθεί 6 φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την καλύτερη φωτογραφία. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου όπως ο Κώστας Γαβράς, ο Ντίνος Κατσουρίδης, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ζυλ Ντασέν και πολλοί άλλοι. Χαρακτηριστικά υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας σε 101 ταινίες μεγάλου μήκους.

Συγχαρητήρια στο ΠΑ.Δ.Α. για την υπέροχη και σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Γιώργο Αρβανίτη σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες κινηματογραφικές εικόνες που μας χάρισες και περιμένουμε και άλλες από την καινούργια κινηματογραφική δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει.