Καταγγελία της ΟΒΣΑ για την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας και μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ Βασίλης Στάμος

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας και μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ Βασίλης Στάμος στο χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική. Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο 28/1/2023, την στιγμή που ο συνάδελφος Βασίλης μαζί με άλλους συνάδελφους του φωτογράφους προσήλθαν στο χώρο του Πανεπιστημίου για την  φωτογράφιση της τελετής αποφοίτησης των φοιτητών.

Η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Προήλθε από άτομα που εκπροσωπούν τα 2-3 μεγάλα φωτογραφικά γραφεία που λυμαίνονται χρόνια τώρα, με το έτσι θέλω, χωρίς ίχνος συναδελφικότητας την φωτογράφιση της αποφοίτησης των φοιτητών σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Προφανώς, αυτά τα γραφεία έχουν ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων και ο ίδιος ο συνάδελφος ο Βασίλης, ως πρόεδρος της Ένωσης για να αλλάξει αυτό το καθεστώς και να επιτραπεί σε όλους τους συναδέλφους, χωρίς περιορισμούς να έχουν πρόσβαση στην φωτογράφιση των φοιτητών.

Προφανώς και δεν θα τους περάσει. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιτρέπεται σε όλους τους συναδέλφους, με όρους και κανόνες να έχουν το δικαίωμα της φωτογράφισης των φοιτητών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                              ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ