Ανακοίνωση συμπαράστασης και στήριξης.

Προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , επαγγελματίες φωτογράφους και εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς»

συμπαραστέκεται

στην προσπάθεια της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (ΕΚΦΑ) να βάλει μία τάξη στις φωτογραφίσεις των αποφοιτήσεων των ΑΕΙ της Αθήνας αλλά και πανελληνίως στη συνέχεια. Είμαστε σύμφωνοι με το δίκαιο σύστημα που προτείνει η ΕΚΦΑ που καταργεί τον βάρβαρο και απάνθρωπο ανταγωνισμό και δεν αποκλείει κανένα επαγγελματία φωτογράφο από τη διαδικασία. Η φωτογράφιση της αποφοίτησης γίνεται πολιτισμένα και διακριτικά αφήνοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους την καλύτερη ανάμνηση από την τόσο σημαντική ημέρα για την ζωή των φοιτητών και των οικογενειών τους. Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε στο ΕΚΠΑ και λειτουργεί και σήμερα άψογα αφήνοντας ευχαριστημένους όλους τους εμπλεκόμενους: Απόφοιτους, οικογένειες, συνοδούς, πρυτανείες και επαγγελματίες φωτογράφους.

Απαιτούμε από τους μη επαγγελματίες φωτογράφους που βάζουν εμπόδια στην σωστή και δίκαιη μέθοδο διεξαγωγής των φωτογραφήσεων των αποφοίτων να σταματήσουν εδώ και τώρα τις τραμπούκικες επιθέσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΦΑ και να φροντίσουν να γίνουν κανονικοί επαγγελματίες φωτογράφοι εγκαταλείποντας το καθεστώς της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας που μόνο ζημιά προκαλεί πρώτα στους ίδιους και δευτερευόντως στον κλάδο συνολικά.

Από θέση αρχής υπερασπιζόμαστε τη δουλειά με κοινωνική ασφάλιση και δικαιώματα στην υγεία, στην συνταξιοδότηση και στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Λέμε ΟΧΙ στην ανασφάλιστη εργασία που αναπαράγει την πιο άγρια μορφή εκμετάλλευσης του εργαζόμενου για να θησαυρίζουν κάποιοι λίγοι πονηροί!

Η ΕΚΦΑ θα δεχθεί ως μέλη της όλους τους φωτογράφους που θα αποφασίσουν να γίνουν επαγγελματίες και θα αιτηθούν την ένταξή τους στην Ένωση και θα παλεύει μαζί τους για κάθε τους πρόβλημα και την αίσια επίλυσή του.

Ο Σϋλλογός μας συμπαραστέκεται στους συναδέλφους επαγγελματίες φωτογράφους της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας (ΕΚΦΑ), οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με φωνές, ύβρις αλλά και προσπάθεια χειροδικίας κατά την προσπάθειά τους να εργαστούν σε εκδήλωση αποφοίτησης. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, όταν συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν κατέχουν την επαγγελματική ιδιότητα του φωτογράφου επιτέθηκαν φραστικά σε μέλη της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, σε εκδήλωση αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.