Αθήνα 28/01/23
Σήμερα 28/01/23 και ενώ βρισκόμουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για φωτογράφιση τελετής αποφοίτησης, δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από γνωστούς συστηματικούς παραεπαγγελματίες του φωτογραφικού κλάδου που για δεκαετίες παρασιτούν και απομυζούν το εισόδημα του επαγγελματία φωτογράφου.

Η αιτία βέβαια ήταν η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με την Ε.Κ.Φ.Α., σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά και με άλλα Πανεπιστήμια, να εφαρμοστεί ένα σωστό και δίκαιο σύστημα στις φωτογραφίσεις αποφοίτων που να έχουν θέση μόνο επαγγελματίες φωτογράφοι.

Καταγγέλω την επίθεση αυτή εις βάρος μου, παρουσία βέβαια και άλλων επαγγελματιών συναδέλφων, αλλά και άλλων δύο μελών του Δ.Σ. της Ε.Κ.Φ.Α.

Καταγγέλω επίσης τα αφεντικά τους που τους προστατεύουν και τους περιθάλπουν και τους ντοπάρουν έναντι πινακίου φακής, κακοπληρωμένους και ανασφάλιστους, για να έχουν μια άθλια αντισυναδελφική συμπεριφορά χωρίς ψήγμα δεοντολογίας. Είναι όλοι και όλα καταγεγραμμέμνα και θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα.

Όλα τα γεγονότα έχουν καταγγελθεί στις πανεπιστημιακές αρχές, οι οποίες θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με την Ε.Κ.Φ.Α.

Τους υπόσχομαι πως η μακροχρόνια παρασιτική δράση τους έλαβε τέλος σήμερα και δεν θα επαναληφθεί.

Βασίλης Στάμος
Πρόεδρος Ε.Κ.Φ.Α.