Στο Υπουργείο Πολιτισμού την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων εκπροσώπων του φωτογραφικού κλάδου με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναζήτηση πρότασης κοινής αποδοχής για τη δημιουργία στην Αθήνα του “Σπιτιού της φωτογραφίας” ή όπως αυτό θα ονομαστεί. Ως πρώτο βήμα προτάθηκε η δημιουργία ενιαίου φορέα των ενδιαφερόμενων οργανώσεων και φορέων φωτογράφων με τη μορφή ΑΜΚΕ (Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας).

Πρώτο έργο της προσωρινής Διοίκησης του ενιαίου φορέα που θα δημιουργηθεί αποφασίστηκε να είναι η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς του ΥΠΠΟ και του Δήμου Αθηναίων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κ.Χρήστος Μπόνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας κ. Βασίλης Στάμος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας κ. Κυριάκος Κόκκος και ο πρόεδρος του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Δημήτριος Τζίμας.

* Η οριστική απόφαση για την δημιουργία του ενιαίου φορέα θα ληφθεί αφού ενημερωθούν τα μέλη των Δ.Σ. και ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.